Szukaj w serwisie

×
26 października 2016

Deser na niedzielę – Fasolowe brownie z orzechami i czekoladą

Fasolowe brownie, obsypane laskowymi orzechami i kawałkami gorzkiej czekolady to kolejna rewolucja w mojej kuchni. Jest pyszne, delikatne, wilgotne, aromatyczne. Spróbujcie sami i zaskoczcie swoich gości, bo nigdy nie odgadną że to ciasto z fasoli.

fot. TheFad

fot. TheFad

Składniki

2 puszki czerwonej fasoli
3 łyżki masła orzechowego
3 jajka
szczypta soli
łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru wanilinowego
5 łyżek kakao
5 łyżek cukru pudru
2 łyżki oleju kokosowego (może być rzepakowy)
pół tabliczki gorzkiej czekolady
50 gram orzechów laskowych

Fasolę przełożyć na sito, dokładnnie opłukać i osuszyć, przełożyć do blendera, dodać masło orzechowe i olej i dokładnie zmiksować na gładką masę. Dodawać kolejno jajka, cukier puder, cukier wanilinowy, kakao oraz sól i proszek do pieczenia.

Orzechy laskowe drobno pokroić a czekoladę rozkruszyć na jak najmniejsze kawałki

Ciasto rozsmarować na blaszczce, wyłożonej papierem do pieczenia, obsypać równomiernie orzechami i pokrojoną drobno czekoladą.

Wstawić do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika i piec około 30 minut.

Smaczznego!



Polub nas na Facebooku, obserwuj na Twitterze


Czytaj więcej o:



 
 

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji jest dostępnych na stronie Wszystko o ciasteczkach.

Akceptuję