TheFad.pl – Polska i Świat. Opinie i komentarze

Najlepsze domowe lody truskawkowe

Anna Frach

Anna Frach

Jeśli lubisz dobre lody, z prawdziwymi owocami a nie bliżej nie znanymi składnikami – ten przepis jest dla Ciebie. Potrzebne są tylko 3 składniki i mikser – nie musisz mieć maszynki do lodów!  

Czas przygotowania: 15 minut
Czas mrożenia: minimum 5 godzin

Truskawki rozgnieść widelcem i pozostawić w miseczce. Jeśli używasz truskawek mrożonych, należy je rozmrozić, odlać nadmiar soku i wody i dopiero wtedy rozgnieść.

W misce za pomocą miksera ubić śmietanę, dodać skondensowane mleko. Kiedy masa będzie już bardzo gęsta, dodać pogniecione truskawki i dokładnie, równomiernie wymieszać. Jeśli chcecie uzyskać intensywny kolor, można dodać odrobinę czerwonego barwnika spożywczego.

Masę przełożyć do pojemnika w którym lody będą mrożone, wierzch udekorować cząstkami truskawek dla ładniejszego efektu.

Smacznego!
 

Exit mobile version