Halloweenowe szaleństwo zbliża się wielkimi krokami. Sklepy pełne są już ociekających krwią gadżetów, latających mioteł i ogromnych dyni. Czas pomyśleć o menu na mroczny wieczór, a kolorowe ciasteczka na pewno będą świetnym jego uzupełnieniem.
Składniki:
300 g mąki
150 g masła
50 g cukru
cukier wanilinowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 jajko
Wszystkie składniki dokładnie zagnieść, uformować kulę i schodzić w lodówce przez około 30 minut. Po wyciągnięciu ciasta z lodówki, rozwałkować je na grubość około 3 mm i wykrawać foremkami ciasteczka. Piec w temperaturze 180 stopni celsjusza przez 10 minut.
Przygotować kolorowe lukry z cukru i białek z dodatkiem barwników spożywczych i udekorować nim ciasteczka wedle upodobania.
Smacznego!
Anna Frach, TheFad.pl