Szukaj w serwisie

×
13 października 2016

Przepis na kruche halloweenowe ciasteczka

Halloweenowe szaleństwo zbliża się wielkimi krokami. Sklepy pełne są już ociekających krwią gadżetów, latających mioteł i ogromnych dyni. Czas pomyśleć o menu na mroczny wieczór, a kolorowe ciasteczka na pewno będą świetnym jego uzupełnieniem.



Składniki:

300 g mąki

150 g masła

50 g cukru

cukier wanilinowy

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 jajko

Wszystkie składniki dokładnie zagnieść, uformować kulę i schodzić w lodówce przez około 30 minut. Po wyciągnięciu ciasta z lodówki, rozwałkować je na grubość około 3 mm i wykrawać foremkami ciasteczka. Piec w temperaturze 180 stopni celsjusza przez 10 minut.

Przygotować kolorowe lukry z cukru i białek  z dodatkiem barwników spożywczych i udekorować nim ciasteczka wedle upodobania.

Smacznego!

Anna Frach, TheFad.pl



Polub nas na Facebooku, obserwuj na Twitterze


Czytaj więcej o:



 
 

Exit mobile version

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji jest dostępnych na stronie Wszystko o ciasteczkach.

Akceptuję