Szukaj w serwisie

×
5 września 2018

Który ketchup wybrać?

W dzisiejszym świecie zwykła wyprawa po zakupy może stanowić nie lada wyzwanie. Ilość i różnorodność dostępnych na sklepowych półkach produktów przyprawia bowiem o zawrót głowy... Mądre i przemyślane wybory konsumenckie okazują się więc na wagę złota.

Który ketchup wybrać?

Jak jednak poradzić sobie z odpowiednim wyborem artykułów, które zarówno my, jak i nasze dzieci spożywamy na co dzień? Jak mieć pewność, że na naszym stole znajdują się najlepsze możliwe produkty? W wielu przypadkach nie jest to wcale tak trudne, jak mogłoby się wydawać – kluczem jest dokładne sprawdzenie, co znajduje się w składzie artykułów, które wkładamy do sklepowego koszyka. Jeśli chodzi o ketchup, optymalnym wyborem wydaje się ketchup Pudliszki. Skład i kulisy i jego produkcji – poniżej.

Ketchup Pudliszki – skład: 100% natury

Co skłania nas do takiej opinii? To bardzo proste. Wystarczy sięgnąć po butelkę ketchupu Pudliszki znajdującą się na półce w dziale „przyprawy i sosy” i dokładnie przyjrzeć się, co zostało napisane na jego etykiecie, a następnie przeanalizować dane. By ułatwić Wam to zadanie, przywołujemy, co kryje w sobie ketchup Pudliszki.

Skład:

  • pomidory (198 g na 100 g produktu),
  • cukier,
  • sól,
  • ocet,
  • skrobia kukurydziana,
  • aromat naturalny.

I to wszystko. Zdziwieni, że tak mało? Maksymalnie uproszczony, naturalny skład mają też inne produkty tej firmy (np. koncentrat pomidorowy czy sos do spaghetti Pudliszki).

O samych pomidorach powiemy więcej za chwilę. Wiele osób zapyta jednak na pewno: cukier? Sól? Ocet? Skrobia? Wyjaśniamy: pierwsze trzy składniki to substancje naturalne o właściwościach konserwujących, które występują w ketchupie Pudliszki w minimalnych możliwych ilościach. Ich obecność sprawia, że mimo braku sztucznych konserwantów ketchup jest trwały i można go używać przez kilka tygodni po otwarciu opakowania. Skrobia kukurydziana natomiast odpowiada za idealną konsystencję ketchupu, który znajduje się później na twoich kanapkach lub talerzu z frytkami.

Ketchup, koncentrat czy sos do spaghetti: Pudliszki stawiają na najlepsze pomidory!

Według badań konsumenckich z ubiegłych lat to właśnie ketchup Pudliszki jest najsmaczniejszym ketchupem dostępnym na polskim rynku. Podobnie satysfakcjonujące wyniki osiągają też inne produkty tej marki (m.in. sos do spaghetti Pudliszki czy wyjątkowy koncentrat pomidorowy). Z czego to wynika?

Swój unikalny smak przetwory pomidorowe Pudliszek zawdzięczają oczywiście... pomidorom! Pochodzą one z lokalnych upraw, niemalże sąsiadujących z zakładami produkcyjnymi Pudliszki, i w 80% są zbierane ręcznie. To zaś zapewnia staranną selekcję warzyw, które trafiają do procesu produkcji. Warto dodać, że są one zawsze świeże – Pudliszki nie mają w zwyczaju długo magazynować warzyw, z których powstanie później ketchup, przecier czy sos, bo byłyby one zwyczajnie niesmaczne. Do przetwórni trafiają więc pomidory świeże, pachnące i nasycone słońcem.

Czy to też twój ulubiony ketchup?

 

 

 



Polub nas na Facebooku, obserwuj na Twitterze


Czytaj więcej o:




Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji jest dostępnych na stronie Wszystko o ciasteczkach.

Akceptuję